Podvodník obral staršiu pani o 4.000€

30.01.2013 Bratislava

Polícia pátra po páchateľovi, ktorý včera popoludní podvodným konaním obral 88-ročnú ženu o sumu 4.000,-€.
Páchateľ oslovil 88-ročnú pani najskôr telefonicky, pričom sa jej predstavil ako jej vnuk, uviedol že stojí v banke v rade a potrebuje si od nej ešte požičať 4.000,-€ na kúpu auta. Ihneď po tomto telefonáte prišiel páchateľ za ženou na miesto jej trvalého bydliska, kde sa jej predstavil ako najlepší kamarát jej vnuka s tým, že prišiel po peniaze, o ktoré ju požiadal cez telefón jej vnuk. 88-ročná pani páchateľovi uverila a vydala mu sumu 4.000,-€. Páchateľ následne z Krížnej ulice v Bratislave odišiel na doposiaľ neustálenom motorovom vozidle čiernej farby smerom na Trnavské mýto. Poverený príslušník už začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu. Po páchateľovi intenzívne pátrame.
K popisu páchateľa: Ide o muža vo veku približne 40 rokov.( viď. identikit páchateľa)
KR PZ v Bratislave opäť vyzýva občanov, predovšetkým starších ľudí, k zvýšenej ostražitosti a upozorňuje ich, aby nedôverovali neznámym osobám a nepožičiavali im pre akékoľvek dôvody peniaze.
Na to, aby ste sa nestali obeťou takýchto podvodníkov, Vám dávame do pozornosti tieto odporúčania:
V prípade, že Vás takto osloví neznámy človek a predstaví sa Vám ako kamarát, či kamarátka Vášho vnuka, či vnučky, prípadne iného člena rodiny, jeho totožnosť si preverte. Spýtajte sa rodiny, či neznámeho človeka s takýmto úmyslom za Vami skutočne poslali.
Ďalšou dôležitou radou je, aby ste nerozprávali cudzím ľuďom o Vašich majetkových pomeroch a taktiež nerozprávali ani o rodinných príslušníkoch a pomeroch vo Vašej rodine.
 
Tatiana Kurucová
KR PZ v Bratislave
 

Vyberte región